30 januari 2009

Inspiration buketter

Jag har äntligen börjat sätta ihop insprationscollage för vårt bröllop - först ut är buketterna.
I have finally started to make inspiration collages for our wedding - the bouquets are first out.

6 kommentarer:

J sa...

Fina buketter!

Tusset sa...

J: Tack, jag kommer antagligen att binda min egen bukett med det som finns att köpa precis innan bröllopet men det kommer bli mest vitt med lite inslag av grönt och blått (antagligen i form av tistlar som på bilden längst ned till vänster).

J sa...

Jag har också tänkt binda min egen bukett. Förhoppningsvis med blommor från mormors trädgård, men annars med blommor från butiken. Jag har dock svårt att veta vad jag vill ha, och det är ju samtidigt svårt att veta vad som kommer att finnas tillgängligt.

Tusset sa...

J: Jag har haft fördelen med en lång förlovning+planering och gick faktiskt och tittade på Hötorget och i blomsteraffärer i slutet av september förra året vilket gör att jag nu vet ungefär vad som finns att tillgå. Hade det varit sommar hade jag också satsat på trädgårdsblommor...

J sa...

Smart gjort! Jag gillar dahlior och pioner och hade tyckt att det vore underbart att ha i buketten, men de blommar tyvärr lite senare så det får bli något annat. Ska fråga mormor som har extremt gröna fingrar till råds.

Hur långt innan bör man göra buketten? Det blir nog lite stressigt att sitta på bröllopsdagen, men dagen innan kanske.

Tusset sa...

J: Om du gör buketten innan och förvarar den svalt håller den sig fint till dagen efter. På bröllopsdagen ska man vara noga med att göra nya snitt på blommorna och hålla dem i vatten så mkt som möjligt...