26 mars 2008

Filmer

Det kommer flera bröllopsrelaterade filmer på bio i år och självklart måste dessa ses (även om alla kanske inte är sådana som jag vanligtvis väljer att se). Om inte annat än att få inspiration!

27 dresses. (080328) Jane, en romantisk och fullständigt osjälvisk ung kvinna – en kvinna som ständigt ställer upp som brudtärna på sina vänners bröllop utan att någonsin närma sig sitt eget ”lyckliga i alla sina dagar - slut”. Men då Janes chef – som Jane är hemligt förälskad i – blir kär i hennes lillasyster Tess är måttet rågat och Jane börjar ifrågasätta sitt sätt att leva.


Kärlek i kolerans tid (080425). Äkta kärlek varar för evigt.En episk kärlekshistoria som utspelar sig över flera decennier kring sekelskiftet i Sydamerika. I centrum befinner sig den vackra men svårfångade Fermina som slits mellan två mäns kärlek. Ett triangeldrama uppstår och den djupt förälskade Florentino blir avvisad och väntar hoppfullt i årtionden på sin nästa chans.


What happens in Vegas (080509). Jack och Joy har aldrig träffats förr men vaknar upp efter en blöt kväll i Las Vegas och upptäcker att de inte bara gått och gift sig utan också tillsammans vunnit storvinsten på jackpot... samt att de inte står ut med varandra. Den ena fantasifulla jävligheten följer nu på den andra då de båda försöker komma ur äktenskapet och få pengarna för sig själva.


Margot at the Wedding (080516). Margot Zeller, är en driven novellförfattare med stor intellektuell skärpa och vass tunga. När hon får nys om att hennes fritänkande syster Pauline ska gifta sig, bestämmer hon sig föratt tillsammans med sin brådmogne son Claude hälsa påsin syster. Allt under det att dagen för bröllopet närmar sig avlöser den ena katastrofen den andra. Systrarnas relation blir allt mer ansträngd, samtidigt upptäcker de att när familjen hotar att falla samman, är den sönderfallande familjen det enda man kan hålla fast vid.

Brudens bästa vän. (080530) Tom och Claire har varit bästa vänner i över 10 år. Han är en obotlig Casanova och hennes mål i livet är att finna ”den rätte” och gifta sig.Just när Tom inser att det är Claire som är hans drömkvinna, förlovar hon sig med en annan man. När hon till på köpet ber Tom att vara hennes"brudtärna", håller han god min och svarar ja, men med en enda baktanke och det är att avstyra hela bröllopet.

Sex and the City (080621). Förklaring onöding...

Mamma Mia. (080711) Trailer.

Inga kommentarer: